Spela på horse racing

horse racing

I dag har vi kollat närmare kring betting på horse racing. Ta del av vår guide och lär dig mer om hästkapplöpning som sport samt ta del av tips kring hur du spelar på horse racing. Mycket nöje!

Horse racing, eller hästkapplöpning, som vi säger på svenska, är en en sport som blivit omåttligt populärt internationellt. Traditionen för hästkapplöpning sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden och eventet kring racingen är ofta attraktivt i många kretsar. Fashionabla kvinnor i hatt och män i frack är en vanlig syn på de hästkapplöppningstävlingar som är mycket populära i bl a Storbritannien. I dag finns en rad olika sporter som räknas till kategorin av horse racing. De två vanligaste är galopp och trav, dessa två har vi kollat närmare på i denna informationsartikel kring hästkapplöpning och betting. m

Vad är hästkapplöpning?

 

Galoppsport

Talar vi nationellt så har galoppsporten aldrig blivit riktigt stor i Sverige. Tilläggas ska förstås att flertalet tävlingar varje år anordnas i landet och att det finns ett stort gäng professionella ryttare som ägnar sig åt och livnär sig helt och hållet på sporten. I jämförelse med Storbrittanien så kan Sverige dock inte mäta sig, i UK är horse racing och då i synnerhet galopp en omåttligt populär sport som lockar så väl utövare som åskådare att engagera sig. I galoppsammanhang är hästar som Seabiscuit och Secretariat heliga ikoner som alla inom sporten känner till. Ska du titta eller spela på galopp bör du göra din research för att veta vilka namn som slår sig starka i branschen. Kanske vill du sitta säkert och betta på ett känt namn? Kanske vill du ta en risk och satsa dina pengar på en häst med sämre odds för vinst till förmån för att kamma hem storkovan om motsatsen sker? I galoppsammanhang stavas de största evenemangen amerikanska Triple Crown-löpen Belmont Stakes, Preakness Stakes samt Kentucky Derby.

Travsport

I Sverige är travsporten betydligt mer populär än galoppsporten. Landet räknas nämligen till en av världens största nationer för trav, tillsammans med Frankrike och USA. Det som skiljer trav från galopp är, uppenbart, just gångarterna. Vill du spela på omtyckta spelformer som V75 och V86 så vänder du dig till ATG. Vill du däremot spela på enskilda lopp så kan du göra det hos andra spelbolag än ATG – bra, va? Det allra största travarrangemanget ur en internationell synvinkel är Prix d´Amérique. Talar vi om svenska event är Elitloppet som hålls varje år på Solvalla på Morsdag en populär tillställning.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *